ȚUICA DE PRUNE CU SCORȚIȘOARĂ - PĂTÂRLAGELE

Anii trec, tradiția rămâne! 

Cică era odată o familie în satul Chirlești, județul Buzău, care se ocupa cu fabricarea țuicii. Era produsă din prune naturale, culese din livada proprie cu mult drag și spor de toți membrii.

Timp de 100 de ani, familia a păstrat tradiția strămoșilor cu pasiune: culegeau prunele, le lăsau la fermentat pentru o perioadă cuprinsă între 6 și 8 săptămâni în butoaie mari de lemn, după care începea procesul propriu-zis de fabricare a țuicii: adăugau prunele fermentate într-un alambic - aparat metalic de inox și aprindeau focul cu lemne pentru a se fierbe țuica. Ei vindeau băutura localnicilor și astfel au ajuns cunoscuți în toate împrejurimile din zona Buzăului, bucurându-se de o mare admirație a localnicilor. Toată producția a funcționat conform rețetei consacrate 100% românească, până într-o zi.

Rețeta consacrată readusă la viață într-un concept modern

Astfel, la 100 de ani distanță, revenim pe piață cu un concept modern, un nou format și un nou ambalaj comercial. Astfel că, el a adăugat țuicii pe care deja o cunoșteau cu toții, o nouă notă de rafinament - scorțișoară măcinată.

Țuica de prune cu scorțișoară are aspectul unui lichid limpede fără particule în suspensie, fără sediment, o culoare de galben pai până la galben auriu ca urmare a procesului de învechire și un gust dulceag. Secretul gustului constă în alambicul care permite o distilare scurtă, într-o singură etapă, la care se adaugă și priceperea lui nea Ghiță. Băutura rezultată își păstrează aroma și dulceața de prună, calități care diferențiază Țuica lu' nea Ghiță de alte produse similare supuse unor distilări repetate. Țuica este păstrată în butoaie de lemn de dud.

Astfel, în momentul actual afacerea familiei noastre este una de succes, fiind recunoscută național.  

S.C ȚUICA LU' NEA GHIȚĂ S.R.L 
Gustați și nu o să regretați! 
Creat cu Webnode
Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți